Aanschaf & Advies

Aanschaf & Advies

Ten eerste moet er een goede keus gemaakt worden van het binnendeel. Dit binnendeel moet worden voorzien van elektra. Bovendien moet er de mogelijkheid zijn om het bij het binnendeel ontstane condenswater af te voeren. Vervolgens moet er een goede plek gevonden worden voor het buitendeel: op een dak, aan een gevel, op een balkon, etc.

Het buitendeel moet ook voorzien worden van een elektrische voeding. Ten slotte worden beide delen door twee dunne leidingen met elkaar verbonden. Hiervoor moet er mogelijk een dakdoorvoer of een kleine wandboring plaatsvinden.

Misschien lijkt het allemaal op een grote verbouwing, echter voor installateurs is het dagelijks werk en er zijn vele mogelijkheden om de installatiehinder tot een minimum te beperken.
Uw installateur kan u uitgebreid informeren over de vele mogelijkheden van Mitsubishi Electric airconditioners.

Airconditioning is natuurlijk een investering. Wel zal uw installatie gemiddeld 12 tot 15 jaar mee gaan. Als u het op die manier bekijkt zal uw afschrijving per jaar u aangenaam verrassen. Daarnaast zal uw airconditioner zeer efficiënt omgaan met energie. Zeker wanneer u de warmtepomp gebruikt zult u merken dat de verwarmingskosten van een warmtepomp t.o.v. een traditionele cv-ketel aanzienlijk lager uitvallen. Voor bedrijven die airconditioners laten installeren bestaat de mogelijkheid aanspraak te maken op de zogenaamde energie investerings aftrek (EIA).

In de meeste gevallen is dat de periode buiten het hoogseizoen. Dan bent u tijdens het hoogseizoen al verzekerd van een airco waardoor het prettig wonen en/of werken is.

Airconditioning is niet uitsluitend een voorrecht voor mensen die in grote gebouwen werken. Er zijn in Nederland al vele duizenden winkels, restaurants, praktijken, kleine kantoren en woningen waar men in de zomer door airco’s het klimaat even goed beheerst als in de winter. Kamerkoelers en splitsystemen worden hierbij het meest toegepast.

Het is niet absoluut noodzakelijk om ramen en deuren dicht te houden als de airco werkt. Zeker niet als u hebt aangegeven dat u een raam of deur open wilt laten en wij bij ons advies daarmee rekening hebben gehouden. Wel dient u zich te realiseren dat het energieverbruik zal toenemen.

Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA u 10% belastingvoordeel op. Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op. De (S)COP waarde van uw installatie dient dan wel groter of gelijk te zijn aan 4 (situatie 2013). In ons assortiment is er een ruime keuze aan modellen en systemen die voldoen aan deze eis. Kijk voor meer informatie over de EIA op de website van de RVO. Wij leveren bijna alleen maar airconditioners die inverter gestuurd zijn . De inverter techniek zorgt ervoor dat de airconditioner uiterst snel reageert op elke verandering van het woon- en/of werkklimaat. Het inverter systeem stemt de te leveren koel-en/of verwarmings capaciteit voortdurend af op de gewenste en gemeten binnen- en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een stabiel en tochtvrij binnenklimaat. De inverter systemen zijn uiterst stil en hebben een ca. 30% lager energieverbruik dan de gebruikelijke systemen.

2020 © Haddock Technics BV - Website door: Triumph Design