Techniek

Techniek

Een airconditioner bestaat uit twee delen, het zogeheten splitsysteem, t.w.: een binnendeel en een buitendeel. Dunne leidingen zorgen voor de onderlinge verbinding van de apparatuur. Het binnendeel zorgt voor circulatie van de lucht in de ruimte en neemt ongewenste warmte op. Het buitendeel geeft deze warmte af aan de buitenlucht. Bij dit proces wordt bovendien vocht aan de ruimte onttrokken, wat eveneens een verkoelend effect oplevert.

De airconditioner zuivert de lucht afhankelijk van het gebruikte filter en type airconditioner. Daarnaast leveren wij vrijwel alle airconditioners in een uitvoering die niet alleen kan koelen maar ook verwarmen. Dit verwarmen kan door de omkeerbare warmtepomp.

Vrijwel alle airconditioners die wij leveren  zijn in een uitvoering die niet alleen kan koelen maar ook verwarmen. De koelcyclus wordt dan omgedraaid. Er wordt nu warmte aan de buitenlucht onttrokken die vervolgens weer aan de binnenruimte wordt afgegeven. Dit zorgt ervoor dat de warmtepomp een zeer hoog rendement (S.C.O.P.) heeft van ca. 400%. Dat wil zeggen: uit 1 kW elektriciteit wordt 4 kW koeling of verwarming geproduceerd. Deze optie maakt het gebruik van een airconditioner rendabel gedurende langere periode van het jaar. Met een warmtepomp airconditioner kan de cv-installatie in het tussenseizoen uitgeschakeld worden of wordt de cv-installatie zelfs geheel overbodig. Een ander bijkomend voordeel is dat de warmtepomp airconditioner bij inschakeling direct warmte afgeeft.

De meetse airconditioner merken streven ernaar topproducten te maken. Met de toepassing van de nieuwste techniek worden er producten gemaakt waarbij u zich nog prettiger voelt. Eén van de vele doelstellingen van leveranciers is de meest innovatieve technologieën te koppelen aan gebruikersgemak. De techniek is misschien ingewikkeld. De airconditioning wordt er voor wat betreft de bediening steeds eenvoudiger op. De meeste airconditioners worden bediend met enkele knoppen en een duidelijk display op de infrarode afstandbediening.
Al deze functies zijn vaak een kwestie van eenmalige instelling en worden duidelijk omschreven in de bijgeleverde gebruikershandleiding.

Dat hangt af van uw persoonlijke wensen en de omstandigheden van de te conditioneren ruimte(s). Hoeveel ruimtes zijn er, wilt u in elke ruimte de temperatuur kunnen instellen, welke warmtebronnen zijn er in de diverse ruimtes, etc. Bij 4 á 5 grotere ruimtes is het overwegen van een centraal systeem de moeite waard. Voor centrale luchtsystemen moeten luchtkanalen aangebracht worden; splitsystems zijn veelal eenvoudiger te monteren. Wij kunnen u hier over adviseren.

Airconditioners maken altijd wat geluid, dat kan ook niet anders want voor verwarming of koeling moet de lucht worden verplaatst met behulp van een ventilator. Het buitendeel produceert wat meer geluid maar is verhoudingsgewijs ook stil. U en uw buren zullen er weinig last van hebben, zelfs als u op een zwoele zomeravond nog lang buiten vertoeft. De airconditioners die wij aanbieden behoren tot de stilste in de markt. Afhankelijk van de benodigde koelcapaciteit ligt de gebruiksproductie van de binnendelen tussen de 21dB(A) en 40 dB(A).

Voor uw idee:
Ritselen van bladen is 20 dB(A)
Normaal gesprek is 60 dB(A)

De meting wordt vaak op 1 meter afstand van de units gedaan.

Een multi-splitsysteem bestaat uit meerdere binnendelen die verbonden zijn aan één buitendeel. Dit zorgt voor economische, installatietechnische en esthetische (slechts één buitendeel) voordelen. Het is bij dit systeem bovendien mogelijk om later een eventuele uitbreiding te realiseren.

2020 © Haddock Technics BV - Website door: Triumph Design