Storingen

Storingen

Indien u een storing heeft aan uw airconditioner, kunt u kijken of hier uw probleem tussenstaat. Handig is om bij een storing de bedieningshandleiding (van uw type airconditioner) bij de hand te hebben. Hierin staan vaak tips en uitleg hoe u de beschreven handelingen kan verrichten. Ook vindt u hierin de handleiding van uw afstandsbediening. 

Indien u vragen heeft of als u ondanks onderstaande tips het probleem niet heeft kunnen oplossen en onze hulp nodig heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Controleer in eerste instantie of de filters vervuild zijn. Als dit aan de orde is, kan het reinigen van de filters al de oplossing zijn.  Een vervuild filter kan dan worden uitgezogen met een stofzuiger of (afhankelijk van het type filter) worden uitgewassen. 
Als de filters schoon zijn kan de ingestelde temperatuur een probleem zijn. Als de airconditioner te koud staat ingesteld (onder de 20°C graden) kan dit leiden tot het invriezen van de verdamper (binnenunit), wat uiteindelijk lekkages kan veroorzaken.

U kunt controleren of de functie op airconditioner wel goed staat ingesteld op koelen en niet of ventileren of verwarmen. Dit doet u op het bedieningspaneel of afstandsbediening.
Let op: Indien u een infrarood afstandsbediening heeft richt u dan bij het instellen van de functie de afstandsbediening op het apparaat. 

Ook hier kunt u checken of de filter van het apparaat vervuild zijn. Indien dit het geval is kan het schoonmaken van de filters het probleem oplossen. Ook kan het zijn dat u de functie auto fan (per ongeluk) heeft ingesteld. Het apparaat regelt dan zelf wanneer het nodig is om harder of zachter te blazen om de gewenste temperatuur te krijgen.

U kunt eventueel zelf kijken of de filters gereinigt dienen te worden. Een vervuild filter kan dan worden uitgezogen met een stofzuiger of (afhankelijk van het type filter) worden uitgewassen. Controleert u ook of de airconditioner niet te koud staat ingesteld. Als de airconditioner te koud staat ingesteld (onder de 20°C graden) kan dit leiden tot het invriezen van de verdamper (binnenunit). U kunt het ijs verwijderen door de unit op de functie ventileren in te stellen. Hierdoor warmt de ruimte iets op en zal het ijs gaan smelten. Zet wel een emmer of opvangbak voor het gesmolten water onder de unit.

Check op uw afstandsbediening of bedieningspaneel of u de timer (per ongeluk) heeft ingesteld. Met de timerfunctie kunt u de airconditioner op vaste tijden aan of uit laten gaan.

U kunt proberen de installatie te resetten. Dit kunt u doen door te kijken of u de stekker van de binnenunit kan vinden. Deze kunt u er uit trekken en na een halve minuut weer terug doen in het stopcontact. Als u geen stekker kunt vinden kan u in de stoppenkast de bijbehorende zekering uitswitchen en na 30 sec weer aanswitchen. Bij sommige airconditioners is er een werkschakelaar aangebracht. Deze draaiknop/-hendel zit meestal op de buitenunit. hier kunt u ook de installatie mee resetten. 

Indien u een multi-splitsysteem heeft kan het zijn dat één van de binnen delen niet goed staat ingesteld. Bij deze systemen moeten alle binnendelen op dezelfde functie staan ingesteld. Dus bijvoorbeeld allemaal op koelen of allemaal op verwarmen. Wat NIET mag is één binnendeel op koelen en de ander op verwarmen. Als dit laatste het geval is zal de installatie een storing aangeven.

Als na bovengenoemde handelingen uw airconditioner opnieuw in storing valt kunt u het beste contact opnemen met Haddock Technics. Samen kunnen wij kijken of we op afstand nog een check kunnen doen of dat er een afspraak gemaakt moet worden met een van onze vakkundige monteurs.

Controleer in de stoppenkast of er een zekering gesprongen is. Bij sommige airconditioners is er een werkschakelaar aangebracht. Deze kan ook uitgeschakeld staan. Deze draaiknop/-hendel zit meestal op de buitenunit. Indien dit probleem regelmatig voorkomt is het verstandig om onze monteur in te schakelen.

2020 © Haddock Technics BV - Website door: Triumph Design